Bastongebiscuittaart

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 15:33

Ingrediënten

Bastogne biscuit

5 stuks ei

150 gram witte basterdsuiker

Snufje zout

150 gram bloem

1/3 pak bastognekoeken

Slagroom-mascarponecremé

200 ml slagroom

50 gram poedersuiker

1 zakje slagroomversteviger

1/2 vanillestokje

200 gram mascarpone

Vulling

150 gram bosvruchtenjam

2/3 pak bastognekoeken

Decoratie (optioneel)

Chocoladevlokken wit/melk

100-200 gram verse bosvruchten

Bereidingswijze

Bastogne biscuit

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm van 24 cm doorsnede in met boter/bakspray en bedek de bodem met bakpapier. Splits de 5 eieren en giet het eiwit samen met het snufje zout in een vetvrij kom, en klop deze luchtig op. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de helft van de 150 gram witte basterdsuiker toe. Blijf mixen tot de eiwitten stijf zijn. 

Mix in een andere kom de eigeel met de andere helft van de witte basterdsuiker. En verkruimel 1/3 van het pak bastognekoeken. 

(Tip: gebruik hiervoor een diepvrieszakje waar je de koek in steekt. Sla met een (houten)lepel op het zakje met koekjes totdat je enkel kruimels overhoudt.)

Voeg vervolgens in twee delen het opgeklopte eiwit toe aan het eigeel, en zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft. 

Zeef de bloem boven het ei-mengsel en meng dit er voorzichtig door. Voeg als laatst de bastognekoekkruimels toe en meng deze kort door het mengsel. 

Vul de ingevette springvorm met het beslag en bak de biscuit 20-30 minuten in de oven. 

 

Slagroom-mascarponecremé

Mix de 200 ml slagroom met de 50 gram poedersuiker en het zakje slagroomversteviger stijf. Verzamel het merg uit het 1/2 vanillestokje en voeg dit samen met de 200 gram mascarpone toe aan de opgeklopte slagroom. 

Meng dit tot een glad en romige cremé.

 

Bastognebiscuittaart afwerken

Snij de biscuit horizontaal door, en leg het bovendste gedeelte apart. Bedek het onderste gedeelte van de biscuit met ongeveer 1/3 van de cremé. Bedek de cremé met de helft (circa 75 gram) van de bosvruchtenjam, en zorg daarbij dat je de jam niet te dicht naar de rand smeert. Verkruimel de bastongkoeken en strooi hiervan de helft op de bosvruchtenjam. Leg de bovendste plak van het biscuit erop en herhaal: bedek met ongeveer 1/3 van de cremé en gebruik het andere deel om de zijkant af te smeren. Verdeel de bosvruchtenjam en bastongekruimels bovenop de taart. En werk het geheel af met chocoladevlokken en vers rood fruit (optioneel)

 

Geniet ervan!

Deze taart kant en klaar bestellen?! Dat kan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.